Artikel over Vloertegels

Alles wat u moet weten over Vloertegels

Vloertegels zijn een populaire keuze voor zowel huizen als commerciële ruimtes vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetiek. Of u nu op zoek bent naar een moderne uitstraling of juist een klassieke touch wilt toevoegen aan uw interieur, vloertegels bieden talloze mogelijkheden.

Voordelen van vloertegels

Duurzaamheid: Vloertegels zijn bestand tegen slijtage, krassen en vocht, waardoor ze lang meegaan en weinig onderhoud vereisen.

Veelzijdigheid: Er zijn vloertegels verkrijgbaar in diverse maten, kleuren, patronen en materialen, waardoor er voor elke smaak en interieurstijl een geschikte optie is.

Hygiëne: Vloertegels zijn gemakkelijk schoon te maken en houden geen stof of allergenen vast, wat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Soorten vloertegels

Er zijn verschillende soorten vloertegels beschikbaar:

 • Keramische tegels: Gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen, keramische tegels zijn zeer duurzaam en verkrijgbaar in diverse designs.
 • Natuursteen tegels: Zoals marmer, graniet of leisteen. Natuursteen tegels geven een luxe uitstraling aan uw ruimte.
 • Porseleinen tegels: Zeer hard en waterbestendig, porseleinen tegels zijn ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen.
 • Cementtegels: Handgemaakte tegels met levendige patronen die een unieke uitstraling aan uw vloer geven.

Vloertegels kiezen en onderhouden

Bij het kiezen van vloertegels is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, de gewenste stijl en het budget. Zorg ervoor dat de tegelsoort geschikt is voor de beoogde toepassing (bijvoorbeeld badkamer of keuken).

Het onderhoud van vloertegels is over het algemeen eenvoudig. Regelmatig stofzuigen of vegen en afnemen met een mild reinigingsmiddel volstaat meestal om de tegelvloer in topconditie te houden.

© 2023 VloerenServiceOnline.nl – Alle rechten voorbehouden

 

Zes Voordelen van Vloertegels: Duurzaamheid, Stijl en Functionaliteit

 1. Duurzaam en slijtvast
 2. Veelzijdig in design en kleur
 3. Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken
 4. Geschikt voor vloerverwarmingssystemen
 5. Bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen
 6. Lange levensduur met minimaal onderhoud

 

Vijf Nadelen van Vloertegels: Kou, Gladheid, Geluidsdemping, Installatiekosten en Breukgevoeligheid

 1. Kou
 2. Gladheid
 3. Geluidsdemping
 4. Installatiekosten
 5. Breukgevoeligheid

Duurzaam en slijtvast

Een belangrijk voordeel van vloertegels is dat ze duurzaam en slijtvast zijn. Door hun robuuste eigenschappen kunnen vloertegels lang meegaan zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit maakt vloertegels een uitstekende keuze voor ruimtes die intensief worden gebruikt, zoals gangen, keukens en badkamers. Met vloertegels kunt u genieten van een vloer die bestand is tegen dagelijkse belasting en die er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Veelzijdig in design en kleur

Een groot voordeel van vloertegels is hun veelzijdigheid op het gebied van design en kleur. Met vloertegels kunt u eindeloos variëren en combineren om de perfecte look voor uw ruimte te creëren. Of u nu kiest voor een strakke, moderne uitstraling met minimalistische grijstinten of juist gaat voor een warme, klassieke sfeer met natuurlijke houtlook tegels, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vloertegels bieden de vrijheid om uw vloer volledig af te stemmen op uw persoonlijke smaak en interieurstijl, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elk type ruimte.

Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken

Een belangrijk voordeel van vloertegels is dat ze hygiënisch zijn en gemakkelijk schoon te maken. Door hun gladde oppervlak houden vloertegels geen stof, vuil of allergenen vast, waardoor ze bijdragen aan een schone en gezonde leefomgeving. Met een simpele veeg of dweilbeurt zijn vloertegels snel weer stralend schoon, wat het onderhoud van uw vloer tot een eenvoudige taak maakt.

Geschikt voor vloerverwarmingssystemen

Een belangrijk voordeel van vloertegels is dat ze uitstekend geschikt zijn voor vloerverwarmingssystemen. De warmtegeleidende eigenschappen van vloertegels zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid over de vloer, waardoor u kunt genieten van een aangename en comfortabele warmte in uw ruimte. Dit maakt vloertegels niet alleen een praktische keuze, maar ook een energiezuinige en milieuvriendelijke optie voor het verwarmen van uw huis.

Bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen

Een belangrijk voordeel van vloertegels is dat ze bestand zijn tegen vocht en temperatuurschommelingen. Dankzij deze eigenschap zijn vloertegels uitermate geschikt voor ruimtes zoals badkamers, keukens en zelfs buitenomgevingen. Door hun duurzaamheid en weerstand tegen vocht kunnen vloertegels jarenlang mooi blijven, zelfs onder wisselende omstandigheden.

Lange levensduur met minimaal onderhoud

Een van de voordelen van vloertegels is hun lange levensduur in combinatie met minimaal onderhoud. Door hun duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage, krassen en vocht, blijven vloertegels jarenlang mooi zonder veel inspanning voor onderhoud. Dit maakt vloertegels een praktische en efficiënte keuze voor zowel huizen als commerciële ruimtes.

Kou

Een nadeel van vloertegels is dat ze koud kunnen aanvoelen, vooral in de wintermaanden kan dit als onprettig worden ervaren. Door de natuurlijke eigenschappen van tegels, zoals de geleiding van kou, kan een tegelvloer een kil gevoel geven aan blote voeten. Het is daarom aan te raden om te investeren in vloerverwarming of gebruik te maken van tapijten of vloerkleden om het comfort en de warmte van de ruimte te verhogen.

Gladheid

Gladheid is een belangrijk nadeel van vloertegels. Vooral wanneer vloertegels nat worden, bestaat het risico dat ze glad worden en daardoor gevaarlijk kunnen zijn. Dit verhoogt het risico op uitglijden, wat vooral in badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes een zorg kan zijn. Het is daarom belangrijk om bij de keuze van vloertegels rekening te houden met de mate van antislip en veiligheid die ze bieden om ongelukken te voorkomen.

Geluidsdemping

Een nadeel van vloertegels is de beperkte geluidsdemping die ze bieden in vergelijking met materialen zoals tapijt of vinyl. Het harde oppervlak van vloertegels kan geluidsgolven minder absorberen, waardoor geluiden zoals voetstappen of het verplaatsen van meubels duidelijker hoorbaar kunnen zijn. Dit kan vooral een punt van overweging zijn in ruimtes waar geluidsabsorptie en demping belangrijk zijn, zoals slaapkamers of appartementen waar geluidsoverlast tot een minimum beperkt moet worden.

Installatiekosten

Een nadeel van vloertegels is de installatiekosten. Het leggen van vloertegels kan duurder uitvallen dan bij andere vloerbedekkingen, vanwege de kosten voor materialen en arbeid die nodig zijn voor een correcte plaatsing. Het vereist vakmanschap en precisie om vloertegels op een professionele manier te installeren, wat kan resulteren in hogere kosten in vergelijking met bijvoorbeeld het leggen van tapijt of laminaat. Het is belangrijk om bij de keuze voor vloertegels ook rekening te houden met deze bijkomende kostenaspecten.

Breukgevoeligheid

Een nadeel van vloertegels is de breukgevoeligheid. Bij een harde impact kunnen vloertegels breken of beschadigen, wat kan leiden tot reparatie of zelfs vervanging van de tegels. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en eventuele scherpe voorwerpen te vermijden die de tegels kunnen beschadigen.